Copii-scoala-online.jpg
Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală pragul de trei la mia de locuitori, scrie digi24.

Această rată de îmbolnăviri, de peste trei, a fost anunțată duminică pentru București, iar luni tendința de agravare a epidemiei a continuat și rata a crescut la 3,19. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a fost convocat luni, la ora 15:00, și în decurs de câteva ore și-a contrazis propriile decizii. De altfel, prefectul Gheorghe Cojanu, criticat inclusiv de președintele Klaus Iohannis, ar urma să fie demis miercuri, potrivit surselor Digi24, și înlocuit cu Traian Berbeceau, în prezent consilier al ministrului Marcel Vela.

Luni seara, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost luate următoarele decizii pentru București:

#1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

#2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

#3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Preluat de la: diez.md