brave-og.jpg
Brave este unul din cele mai ambițioase proiecte din ultimii ani. Dincolo de un navigator care susține internetul descentralizat, Brave vrea să dezvolte un motor de căutare cu accent pe intimitate.

Brave vrea să creeze un nou motor de căutare cu accent pe intimitatea datelor. Pentru că un motor de căutare util, cu adevărat eficient, este creat în câțiva ani, Brave a cumpărat motorul open-source Tailcat pentru a-și propulsa Brave Search și pentru a avea ceva în spate. Ca referință, Tailcat vine de la o echipă care a lucrat la motorul de căutare și navigatorul defunct Cliqz.

Dacă totul va merge bine, cei de la Brave sunt atât de deschiși în ceea ce privește produsul lor, încât vor să ofere Brave Search tuturor celor care vor să-și creeze propriile motoare de căutare, alternative la Google, menționează playtech.ro.

În final, cei de la Brave sunt optimiști că vor reuși să creeze un pachet complet, format din navigatorul omonim și motorul de căutare pentru a evita să mai folosești Chrome și Google Search.

Preluat de la: diez.md