How-Get-Away-Murder.jpg
Astăzi, avocații sărbătoresc ziua profesională, iar echipa #diez a decis să creeze o listă cu șase seriale clasice despre avocați în care se povestesc istorii frumoase și nu prea despre această meserie dificilă.


The Practice, 1997-2004

Este o dramă în care se povestește despre o firmă proaspătă de avocați. Serialul este compus din opt sezoane. O atenție deosebită se pune relația de dragoste dintre avocatul principal al firmei cu procurorul orașului Boston. Este o istorie în care se arată cum o firmă simplă care își are oficiul într-o cameră mică, se dezvoltă într-o companie renumită în oraș. Avocații încep să apere interesele atât a oamenilor simpli, cât și a ucigașilor în serie. Vor avea un client care și-a ucis de trei ori soțiile și de fiecare dată a fost salvat de apărători.

Boston Legal, 2004-2008

Serialul Boston Legal este un spin-off (n.r. continuarea ideii) al serialului The Practice. Acțiunile se desfășoară la fel în orașul Boston, doar că în altă companie de avocatură. Boston Legal este un serial cu multă comedie și sex. Aici se povestește despre soarta fiecărui avocat.

Alan Shore (James Spader) este un avocat strălucit, extrem de inteligent și foarte bine informat, lucruri care îl ajută enorm în meseria lui. El este considerat un avocat lipsit de etică din cauza metodelor uneori neortodoxe pe care le folosește pentru a-i ajuta pe clienții săi și deseori asta funcționează. Alan este egocentrist  și consideră că lumea se învârte în jurul lui. 

Denny Crane (William Shatner) este partener fondator al firmei Crane, Poole & Schmidt, împreună cu Shirley Schmidt și Edwin M. Poole. El insistă că este cel mai mare avocat din istorie și nu a pierdut niciun caz (el spune că a câștigat 6 043 de cazuri). Denny Crane se bazează mai mult pe reputația sa din trecut decât pe aptitudinile sale actuale. Denny Crane este obsedat de sex și mereu face aluzii la acest lucru. Păstrează în dulap o păpușă gonflabilă asemănătoare cu partenera lui de firmă cu care petrece timpul liber. El și Alan Shore sunt prieteni apropiați, în ciuda diferențelor politice mari. Cu toate acestea, el este diagnosticat cu boala Alzheimer pe care încearcă s-o ascundă de la clienți și parteneri, însă nu reușește. Din cauza bolii era cât pe să piardă unicul proces de judecată din experiența lui. 

The Good Wife, 2009-2016

Este un serial dramă cu note umoristice. Povestește istoria unei avocate (Alicia Florrick) care a fost înșelată de soțul ei – procuror. El a fost arestat și judecat pentru fapte de corupție. În scurt timp iese din închisoare și decide să candideze pentru alegerile de guvernator Ei se prefac că locuiesc împreună ca el să poată câștiga alegerile. Cu toate acestea ea reușește să-și relanseze cariera de avocată după 13 ani de pauză și devine una dintre cele mai bune avocate în firma în care s-a angajat cu dificultate, acolo unde nu toți o iubesc.

The good fight, 2017-…

The good fight la fel este un spin-off al serialului The good wife. Aici practic nimic nu s-a schimbat, doar că lipsește eroina principală și problemele cu care s-a confruntat. De acum înainte, firma se dezvoltă fără Alicia Florrick, dar se confruntă cu provocări de lichidare, apoi fuziune cu alte firme. Acest serial abordează problemele actuale ale SUA: politica dezastruoasă a lui Donald Trump, discriminarea persoanelor de culoare, nedreptatea în instanțele de judecată etc.

Suits, 2011-2019

Este cel mai elegant și stilat serial despre avocați, despre asta spune chiar denumirea produsului televizat. Acțiunea din Suits se desfășoară la firma Pearson Specter din New York. Serialul povestește despre talentul inedit al lui Mike Ross, un tânăr avocat care a mințit la interviul de angajare că a studiat la Harvard. În scurt timp conducerea află despre acest lucru, însă nu-l pot concedia, deoarece s-a împrietenit cu unul dintre partenerii firmei. Aici el se îndrăgostește de Rachel Zane (n.r. Meghan Markle,care a fost nevoită să părăsească serialul, deoarece s-a căsătorit cu prințul Harry).

How to Get Away with Murder, 2014-2019

Este un serial care povestește istoria a cinci studenți din clasa ei care au avut (ne)norocul s-o cunoască pe profesoara lor Annalise Keating. În primul sezon, studenții îi omoară soțul, iar mai apoi toată viața lor devină insuportabilă. În fiecare sezon moare cel puțin un om care încearcă să se lămurească cu această crimă. Annalise Keating îi ajută din răsputeri ca ei să nu nimerească pe mâna procurorilor, punându-și reputația la bătaie.

Preluat de la: diez.md