Ryan_Koopmans_NFTs_meta_image.jpg
Câmpurile de lavandă, palmierii și păpădiile inundă clădirile abandonate ale sanatoriilor sovietice în noua serie de artă digitală de Ryan Koopmans.

Koopmans a colaborat cu artista suedeză Alice Wexell pentru a introduce viața vegetală vibrantă în fotografiile pe care le făcuse în stațiunile abandonate din orașul georgian Tskaltubo.

Rezultatul este o serie de imagini în mișcare în care natura acaparează camerele grandioase, aflate în descompunere, umplându-le cu un suflet și atmosferă armonioasă. Scopul proiectului a fost „să creeze un sentiment de liniște suprarealistă, făcând referire în același timp la temele explorării urbane, istoriei arhitecturale și reapariției naturii”, spune Koopmans.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ryan Koopmans (@ryan.koopmans)

Orașul balnear din Georgia, Tskaltubo, a fost una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Uniunea Sovietică, găzduind anual de la 100 000 de vizitatori. Cele 22 de sanatorii din oraș au fost ulterior abandonate și jefuite după căderea Uniunii Sovietice, înainte de a fi oferite drept cazare „temporară” pentru mii de familii afectate de conflictul din Abhazia, o regiune din nord-vestul Georgiei, în 1992.

Multe dintre familiile de refugiați au locuit în clădiri mai mult de un deceniu.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Alice Wexell (@alice.wexell)

Proiectul Koopmans este lansat pe platforma de artă SuperRare folosind NFT-uri sau jetoane nefungibile. NFT-urile folosesc tehnologia din spatele criptomonedelor – blockchain – pentru a crea o semnătură care este unică pentru o anumită lucrare digitală. Odată ce un NFT a fost adăugat la o imagine, GIF sau videoclip, acesta nu poate fi eliminat sau schimbat, permițând achiziționarea, vânzarea, colecționarea artei digitale – și, cel mai important, autentificarea – la fel ca arta plastică. Astfel, artiștii digitali pot câștiga mai ușor pe urma lucrărilor.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от SuperRare 💎 (@superrare.co)

Preluat de la: diez.md