PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTgzYWQ2MGExNjMwMDZiOTc3NzcxYTAxZjU5NTkzYzQ1.thumb_.jpg
Rusia va produce în China 60 de milioane de doze din vaccinul Sputnik V după ce a ajuns la un acord cu compania chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech, a informat luni într-un comunicat Fondul de Investiții Directe din Rusia (FIDR), transmite EFE, relatează Digi24

„FIDR și una dintre principalele companii de biotehnologie din China, Shenzhen Yuanxing Gene-tech, au decis să coopereze pentru producerea a 60 de milioane de doze din primul vaccin anti-coronavirus înregistrat la nivel mondial”, se menționează în comunicatul citat, potrivit Agerpres.

Fondul, însărcinat cu promovarea vânzării Sputnik V, menționează că acordul va permite vaccinarea a peste 30 de milioane de persoane.

„Începerea producției comerciale este așteptată pentru luna mai”, adaugă FIDR.

Până în prezent, vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în 57 de țări, cu o populație totală de 1,5 miliarde de persoane.

Potrivit unui interviu acordat de Aleksandr Ginzburg, directorul Centrului rus Gamaleia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, fabricantul intenționează să-l furnizeze „altor 50 de țări”.

În afară de Sputnik V, care are o eficacitate de 91,6 % și un preț pe doză de sub 10 dolari, Rusia a înregistrat alte două vaccinuri anti-coronavirus.

 

Preluat de la: diez.md