NYZ_003.jpg
În pofida pandemiei, orașul Chișinău este destul de activ, străzile sunt animate, iar la terase putem vedea vizitatorii care păstrează distanța. Dacă nu ar fi chelnerii cu măști de protecție și dezinfectantele plasate la intrare, peisajul aproape că nu s-ar deosebi de serile estivale de altădată. Aproape cu nimic… În restaurante s-a schimbat nu doar distanța dintre mese, dar și abordarea ieșirilor în oraș sigure și confortabile. Ce au întreprins în timpul carantinei cele mai prestigioase localuri din capitală? Cu această curiozitate am mers în restaurantele „New York” și la restaurantul „Zaxi Fine & Finest”.


„New York” Courtyard by Marriott Chișinău

Aici totul este gândit pentru siguranța completă a oaspeților restaurantului. Intrarea și ieșirea în restaurantul „New York” se realizează prin uși diferite, iar dacă nu ai o mască de protecție, o vei primi gratuit. Meniul restaurantului este tipărit pe foi de unică folosință, dar poate fi vizualizat și digital, fără contact, prin scanarea unui cod QR. La solicitare, oaspetele poate primi tacâmuri de unică folosință, iar șervețelele, sarea și piperul sunt oferite în ambalaje individuale. Mai mult, în restaurant se dezinfectează minuțios nu doar tacâmurile, ci și banii.

Oferta specială pentru prânz – Business Lunch – a devenit o noutate plăcută pentru oaspeții restaurantului. În zilele de lucru, între orele 11.30 și 14.00 ai parte de un prânz complet cu supă, salată, fel principal cu carne (sau, dacă dorești, vegetarian), desert și  o băutură – toate la prețul de 99 de lei.

Bucătarul-chef cu experiență internațională gătește zilnic un nou meniu, pe care îl consideră „un mix cultural, gătit cu pasiune”. Produsele agricole le selectează personal și le aduce din diferite regiuni ale țării. Toate gemurile și sosurile sunt preparate chiar în bucătăria restaurantului, iar preparatele din carne obțin o savoare deosebită, fiind gătite printr-o abordare turcească unică.

„New York” Restaurant & Bar (Radisson Blu Leogrand Hotel)

Restaurantul „New York”, situat în inima capitalei, în hotelul „Radisson Blu Leogrand”, aplică aceleași măsuri stricte de siguranță pentru oaspeții săi. Distanța socială pe terasă este menținută datorită panourilor separatoare speciale din plexiglas. În plus, restaurantul are două săli private, mici și confortabile, pentru familii sau companii restrânse, dotate și cu jaluzele pentru o intimitate deplină.

Dacă își doresc, oaspeții pot lua la pachet orice preparate din meniu, prin noul serviciu „Take Away”, disponibil în ambele restaurante „New York”. Recipientele speciale utilizate în acest scop sunt fabricate dintr-un material termorezistent și ecologic, care, spre deosebire de plastic, păstrează temperatura, nu interacționează cu mâncarea și nu-i schimbă gustul. Astfel, clienții își pot savura acasă sau la birou bucatele preferate, de aceeași calitate cu care s-au obișnuit la restaurant.

Zaxi Fine & Finest

„Zaxi Fine & Finest” este renumitul restaurant „rooftop” cu terasă pe acoperișul hotelului Radisson Blu Leogrand. Oaspeții vin aici nu doar pentru mâncarea delicioasă, ci și pentru a-și petrece timpul într-o atmosferă plăcută. Acest local este cunoscut pentru show-urile muzicale live care au loc în weekend, oaspeții fiind atrași de divertismentul de calitate. Sunt respectate aceleași măsuri de siguranță stricte, dar, în același timp, discrete și neintruzive.

Restaurantul „Zaxi Fine & Finest” rămâne a fi un loc preferat al orășenilor datorită bucătăriei fine cu influențe asiatice. Aici oamenii vin pentru o cină cu prietenii, dar și pentru a sărbători evenimente importante sau a face o cerere în căsătorie.

Preluat de la: diez.md