56-276.jpg
Procurorii fracnezi au cerut marţi patru ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, împotriva fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Acesta este învinuit pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Este pentru prima dată în istoria modernă a Franței că un fost președinte este judecat pentru corupție, Sarkozy fiind acuzat că a încercat să mituiască un judecător pentru a obține informații legate de o anchetă judiciară legată de finanțele campaniei sale electorale.

Procuratura a cerut aceleași sentințe pentru coacuzații săi, fostul înalt magistrat Gilbert Azibert, precum şi pentru Thierry Herzog, avocat cunoscut al fostului președinte Sarkozy, cerând pentru acesta din urmă ca pedeapsa să fie însoțită de o interdicție de practicare a profesiei timp de cinci ani.

Procurora Celine Guillet a spus că dovezile, inclusiv multe conversații telefonice înregistrate, au stabilit cu certitudine că magistratul Gilbert Azibert a trimis informații confidențiale avocatului lui Sarkozy, Thierry Herzog, scrie dw.com.

La rândul său, Sarkozy a afirmat că va merge până la capăt pentru a-și apăra numele în instanța de judecată.

Nicolas Sarkozy are 65 de ani și a fost al 23 președinte al Franței în perioada 2007-2012.

Preluat de la: diez.md