Weeknd-Blinding-Lights.jpg
Blinding Lights, un cântec lansat la sfârşitul lunii noiembrie 2019 de artistul canadian The Weeknd, a devenit luni primul single din istorie care a petrecut un an întreg între primele 10 poziţii ale topului american Billboard Hot 100, informează revista Variety, citată de AGERPRES.

Precedentul record era de 39 de săptămâni şi fusese stabilit de piesa Circles din repertoriul rapperului Post Malone.

Totodată, Blinding Lights deţine şi recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută de un cântec între primele cinci poziţii ale topului Billboard – 43 de săptămâni în total.

Aceeaşi piesă are deja 65 de săptămâni petrecute între primele 100 de poziţii ale topului Billboard, având şanse reale să doboare şi acest record, stabilit de piesa Radioactive a trupei Imagine Dragons (87 de săptămâni în Billboard Hot 100).

Cântecul Blinding Lights, care a ajuns în top 10 în Statele Unite în martie 2020 şi pe prima poziţie din acelaşi clasament în aprilie 2020, face parte din albumul de studio After Hours, lansat de artistul The Weeknd în luna martie a anului trecut. În pofida acestui succes, piesele şi noul album de studio lansate de The Weeknd nu au fost nominalizate la nicio categorie a premiilor Grammy din 2021.

Preluat de la: diez.md