d9ed13a1ac771f3d042d73956596b088.jpg
Pe 20 Octombrie 2020 a fost încheiată prima etapă a competiției de granturi mici „Prietenește pentru Turism”  pentru dezvoltarea afacerilor în turism inițiată și finanțată de EFES MOLDOVA în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM).

Obiectivul acestui apel de cereri țintește susținerea turismului rural pentru a poziționa Moldova drept o destinație turistică atractivă, bazată pe durabilitate, autenticitate și păstrarea tradițiilor și pentru a spori emergența hub-urilor turistice debutante.

La competiția de granturi au participat operatori micro, mici și mijlocii din industria turismului domestic din Moldova ce activează de cel puțin un an cu diverse forme juridice de organizare. În cadrul primei runde, în perioada 22 Septembrie – 20 Octombrie, s-au înregistrat 69 de dosare de aplicare, domeniile cheie de intervenție fiind dezvoltarea zonei de agrement și diversificarea activităților propuse turiștilor. Desemnarea beneficiarilor va fi anunțată pe site-ul Efes Moldova și ANTRIM pe 2 noiembrie 2020.

Valoarea maximă a unui grant acordat va fi de 100 000 de lei.

 

Preluat de la: diez.md