EveA41lWYAEv-sx-scaled.jpg
Președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Acestuia i-a fost administrat vaccinul din serul AstraZeneca.

Pe pagina sa de Twitter, Zelenski a declarat că a fost vaccinat în calitate de comandant-suprem al armatei împreună cu alți militari.

„Medicii și militarii sunt deja vaccinați. Îi îndemn pe toți ceilalți să facă asta. Nu este nimic de care să-mi fie frică. Am dat propriul exemplu. Vaccinul ne va permite să trăim din nou fără restricții”, a declarat președintele.

Amintim că Ucraina a primit primul un lot de 500 000 de doze de vaccinuri pe 23 februarie. După ce a refuzat să cumpere vaccinul Sputnik V din Rusia, autoritățile din Ucraina au cerut ajutorul din partea statelor UE pentru a-și putea începe campania de vaccinare.

Într-o conferință de presă și președinta noastră a declarat că este gata să fie vaccinată public și că oamenii ar trebui să aibă încredere în vaccin.

„Pentru medici, pentru acești oameni eu sunt gată să mă vaccinez. Acest vaccin este important, eu cred în vaccinul care este aprobat la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, în acest sens, și oamenii trebuie să aibă încredere în el”, a spus Maia Sandu.

Preluat de la: diez.md