60586bb25f3bf.jpg
Săptămâna trecută, poliția franceză a anunțat despre încheierea unei investigații ce ținea de capturarea unei cantități semnificative de droguri în valoare de 1 milion de euro. Însă, această operațiune „fructuoasă” s-a dovedit a fi eșuată, deoarece acele droguri nu erau altceva decât bomboane zdrobite praf de la compania franceză Haribo.

Praful era de culoare roz și avea gustul de căpșuni, scrie BBC cu referire la presa franceză.

Acest tip de dulciuri este una dintre cele mai populare mărci de dulciuri din Franța.

Poliția pariziană a arestat un suspect care se află în urmărire penală. Oamenii legii au găsit la suspect telefoane mobile furate, o cantitate de praf roz, precum și o mașină folosită la fabricarea pastilelor MDMA.

Însă, analizele toxicologice efectuate au concluzionat că pulberea confiscată din apartament era „o pulbere neutră, care nu se încadrează în categoria narcoticelor sau a substanțelor otrăvitoare”. În loc de narcotice, în pachete erau, de fapt, bomboane cu aromă de căpșuni, zdrobite și transformate în praf.

FOTO Poliția franceză, ținta unui val de ironii. S-a lăudat cu o captură de droguri de peste 1 milion euro, dar ulterior și-a dat seama că erau bomboane

Preluat de la: diez.md