nataliadontu.jpg
Tinerii din Moldova par să fie tot mai atrași de domeniul IT, mai ales că acest sector este în plină dezvoltare în țara noastră. Natalia Donțu, administratoarea Moldova IT Park, susține că planurile lor de viitor sunt foarte ambițioase, iar pregătirea tinerilor în IT va ajuta extrem de mult la dezvoltarea per general a țării.

„În Moldova sunt cazuri în care competențele digitale se dezvoltă începând cu vârsta de trei sau patru ani. În școli sunt în desfășurare multe programe ce țin de dezvoltarea competențelor STEM, digitale. Cu cât noi ieșim mai pregătiți din școală pe zona asta, cu atât o să fie mai bine. Nu mai avem nevoie de educație bazată pe informație, noi avem nevoie de educație bazată pe competență”, a declarat Natalia Donțu în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Moldova IT Park, hub din care fac parte aproximativ 700 de companii din domeniul IT din Moldova, are drept scop implicarea sectorului academic în instruirea tinerilor care își doresc o carieră în IT.

„Noi avem planificate activități ce țin de People Agenda. Noi vom încerca să dezvoltăm anumite programe împreună cu majoritatea companiilor rezidente din Moldova IT Park, să le conectăm cu mediul academic. La fel, o să preluăm unele exemple și din exterior. Recent am avut o discuție cu cei de la Parul Tehnologic din Andaluzia, care este cel mai mare hub din Europa de Sud. În cadrul parcului lor, desfășoară mai multe proiecte dezvoltate de companii împreună cu domeniul universitar. Asta cred că va fi o mare șansă pentru viitorul IT al Moldovei”, mai spune Natalia Donțu, administratoarea Moldova IT Park, în cadrul podcast-ului.

Rezumatul discuției dintre Artur Gurău și Natalia Donțu, în cadrul podcast-ului „Mai Departe”, îl puteți asculta mai jos.

Ediția integrală a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Natalia Donțu o găsiți mai jos. La fel, puteți să o ascultați și pe Spotify, Apple Podcasts, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md