maidepartelidai.jpg
Cel mai popular documentar al momentului de pe Netflix, „The Social Dilemma”, a făcut valuri din primele momente ale lansării. Mai mulți foști angajați din corporații ca Google, Facebook, Pinterest sau Instagram povestesc în acest film despre părțile periculoase ale social media și cum afectează ele societatea noastră.

Un lucru mai puțin știut însă ete faptul că și doi moldoveni s-au implicat în realizarea acestui documentar. Lidia Scarlat, care este expertă în servicii creative, alături de ilustratorul Maxim Maevschi, au creat o scenă iconică pentru film.

Vedeți și: Povestea despre cum doi tineri din Moldova au lucrat la un documentar american difuzat pe Netflix

„Eu am fost contactată de un studiou din Colorado (SUA), mi-au zis că ei caută un ilustrator care să poată să creeze vizualul, să creeze stilul pentru o anumită scenă dintr-un film și care să poată să creeze respectiv toate elementele de design. Eu am intrat în acest proces în calitate de producătoare, aveam grijă ca totul să fie livrat la timp, conform calității și în buget. Maxim Maevschi a fost ilustratorul care a desenat anumite elemente care au fost folosite la o anumită scenă”, a declarat Lidia Scarlat în cadrul podcastului „Mai departe” cu Artur Gurău.

Lidia, care este cunoscută publicului din Moldova ca și solistă în cadrul trupei Cuibul, a precizat și care este partea produsă de ea și Maxim pentru documentarul de pe Netflix. „Este vorba despre scena în care Tristan Harris povestește despre felul în care a scris o scrisoare, un manifesto către Google, scena respectivă, animată, este cam pe la începutul filmului”, mai spune tânăra.

Ascultați mai jos rezumatul podcastului „Mai departe” cu Artur Gurău, unde invitată este Lidia Scarlat

Ediția întreagă o puteți asculta chiar aici.

Preluat de la: diez.md