valeria11.jpg
Subiectul educației sexuale în școli stârnește mereu discuții aprinse în societate. Dacă unii părinți sunt de acord ca cei mici să învețe din timp despre ce înseamnă organe sexuale, cum se manifestă atracția pentru o altă persoană sau ce este orientarea sexuală, există și mulți adulți care cred că aceste trebuie interzise pe băncile școlii.

Totuși, chiar dacă „în URSS nu exista sex”, deși s-au născut copii și în acea perioadă, acum sexul e mai prezent decât oricând în viețile noastre, iar interzicerea acestui subiect poate avea urmări grave pentru copii. Jurnalista Valeria Batereanu, realizatoarea podcastului „Sexplicații”, a fost invitată de Artur Gurău să discute despre aceste subiecte în cea mai nouă ediție a podcastului „Mai departe”.

Tânăra susține că adolescenții au foarte multe întrebări cu privire la sexualitate, atracție sexuală și alte aspecte ce țin de acest domeniu, iar răspunsurile din partea maturilor trebuie să vină la timp. La fel e și când se abordează subiectul orientării sexuale.

„Trebuie să discutăm mai des în media despre orientarea sexuală, despre minoritățile LGBT+, pentru că este foarte trist cum unor oameni li se ia dreptul de a iubi. Este absurd să trăiești într-o societate care te lipsește de acest drept. S-a instaurat o „normalitate” care este atribuită tuturor, iar dacă cineva nu corespunde, în acea persoană se aruncă pietre. Fiecare se naște cu o anumită sexualitate, nu e ceva ce poți alege. Există foarte multe studii care confirmă asta. Societatea ar trebui să accepte lucrurile cu care fiecare se naște”, a declarat Valeria Batereanu în cadrul podcastului „Mai departe”.

Întreaga discuție o puteți asculta mai jos.

Ediția rezumat a podcastului în care invitată este Valeria Batereanu o puteți asculta în continuare.

Preluat de la: diez.md