piscina-gonflabila-mamico2-scaled.jpg
Se pare că acest an, 2020, a venit cu o serie de surprize pentru toți, de la mic și până la mare, surprize care au afectat nu doar planuri demult trasate, ci și decizii operative, precum este cea de a merge la odihnă împreună cu cei dragi. Din cauza situației survenite, mulți părinți au decis să mute marea direct în curtea casei grație piscinelor pentru copii, accesorii indispensabile în acest sezon estival. Dar cum să alegi modelul potrivit, de ce parametri să ții cont și cum să o întreții corect? La aceste întrebări răspunde specialistul magazinului pentru copii din Chișinău Mamico.

Ce piscină pentru copii să aleg?

Primul raționament de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un astfel de produs este rezistența acestuia. Să nu uităm că cei mici sunt plini de energie și de forță, respectiv ultimul lucru pe care ți l-ai dori este ca acesta să se deterioreze prea repede. Recomandarea de bază în acest sens este să optezi pentru o piscină gonflabilă din latex, deoarece acest material se bucură de o longevitate și o funcționalitate îndelungată. În plus, acest material rezistă în timp și păstrează intactă flexibilitatea piscinei.

Un al doilea raționament important este să alegi piscina ținând cont de vârsta copilului, astfel încât să fie una sigură și confortabilă. Dimensiunile trebuie să corespundă staturii și dezvoltării copilului, astfel încât micuțul să se poată juca liber și fără pericole. Există modele adaptate și pentru bebeluși de la șase luni, care deja pot sta bine așezați pe funduleț.

De ce accesorii am nevoie?

Pentru ca timpul petrecut în piscină de cei mici să fie cât mai plăcut, trebuie să te echipezi cu o pompă de umflare și de verificare a presiunii, precum și cu un filtru bun de apă, astfel încât să nu-ți fie frică dacă cel mic va înghiți, din greșeală, puțină apă.

Evident, din această listă de accesorii nu pot lipsi jucăriile gonflabile și accesoriile de înot (vesta gonflabilă sau apărătoare pentru înot), ținând cont iarăși de vârsta și dezvoltarea copilului. În aceeași ordine de idei, poți achiziționa jucării muzicale, motrice, pe care cel mic să le folosească în timp ce face plajă în piscină.

Optează pentru jucării viu colorate, interesate, care să-i capteze atenția și să-i fortifice curiozitatea, astfel încât timpul petrecut în apă să fie nu doar plăcut, ci și util, obosindu-l frumos pe copil.

Cum întrețin corect piscina?

Pentru început, respectă rutina de a schimba la timp apa. Dacă e ținută prea mult, aceasta începe să fie populată de alge și bacterii care îi pot dăuna celui mic. Dacă apa este filtrată, va fi suficient o dată pe săptămână să o schimbi, astfel încât să fii sigur de starea de bine a copilului tău.

O altă metodă de protecție este utilizarea copertinei în intervalele când piscina nu este exploatată, astfel încât să se evite căderea gunoiului sau a particulelor de praf din aer, păstrând integritatea piscinei, dar și calitatea apei din aceasta.

Vrei să-i faci micuțului tău o surpriză și să-i aduci marea acasă? Atunci alege modelele de piscine gonflabile pentru copii, disponibile în magazinul pentru copii Mamico.md și bucură-te de zâmbetele fericite ale copilului tău.

Mamico.md – noi dăruim zâmbetele copilului tău.

Preluat de la: diez.md