78631CD3-10EA-49D3-A3A5-A5C305DCEB42-scaled.jpeg
The Moldovan Coffee Break este un podcast realizat de compania media din Irlanda Europa United în cooperare cu Loredana Prijmireanu și are ca scop prezentarea Moldovei către audiența din Vest printr-un exercițiu de reflectare asupra realității și a aspirațiilor existente pentru țară. În a cincea ediție a podcast-ului, Marcel Lazăr povesteşte despre experienţa de artist în Moldova şi despre situaţia culturală de la noi.

Marcel Lazăr e un pianist din Chişinău aflat într-un continuu proces de dezvoltare profesională şi personală, care, la moment, îşi face studiile la Viena. Marcel e cofondatorul proiectului Moldo Crescendo, proiect ce își propune promovarea adevăratelor valori muzical-culturale. Mai mulţi ani la rând prin intermediul proiectului, Marcel a organizat concerte pe tot teritoriul ţării, având ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de oricine vrea să o cunoască. De asemenea, proiectul este susţinut lunar de o comunitate de patroni, iar ulterior, sunt alocate fonduri pentru diverse donaţii. În februarie, au fost achiziţionate două piane pentru Şcoala de Arte din Cărpineni și pentru Şcoala de Arte din Cornești, cu sediu și la Pârlița. E o inițiativă mică, susținută de aproape 100 de oameni, însă Marcel zice că nu e patentată, deci poate fi aplicată în orice localitate din Moldova.

Astfel, în cadrul celui de-al cincilea episod pe care îl puteţi asculta mai jos, Marcel vorbeşte despre cum rezistă cultura pe timp de pandemie, despre tinerii apolitici din Republica Moldova, despre proiectul său muzical şi despre multe alte informaţii curioase.

Podcast-ul The Moldovan Coffee Break include discuţii cu şase tineri despre cum aceștia își văd viitorul în continuare, despre cultură și prioritizarea acesteia în Moldova, despre limba vorbită și despre multe alte subiecte ce dezvăluie realitatea de la noi prin prisma propriilor frici, aspirații și opinii.

Preluat de la: diez.md