papa.jpg
Peste două miliarde de romano-catolici, unitarieni, reformați și evanghelici din întreaga lume sărbătoresc pe 4 aprilie 2021 Învierea Domnului. Amintim că, în acest an credincioșii ortodocși vor sărbătorii Învierea Domnului pe 2 mai.

Papa Francisc i-a chemat pe credincioşi la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-şi piardă speranţa în criza prelungită a coronavirusului, notează vaticannews, potrivit agerpres.ro.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă”, a spus suveranul pontif, 84 de ani, în bazilica Sfântul Petru.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, milioane de oameni marchează sărbătorile pascale cu diverse restricţii,  situaţie cu care se confruntă multe dintre statele europene cu număr important de credincioși. Un exemplu este Italia, unde a fost instituită carantina pe tot teritoriul țării. Deplasările non-esențiale sunt interzise, dar oamenilor li se permite să ia o masă de Paște în casele lor împreună cu alte două persoane dintr-o altă gospodărie. Bisericile sunt deschise, dar credincioșilor li s-a spus să participe la slujbe în propriile lor regiuni.

Restricţiile şi-au pus amprenta şi asupra ceremoniilor de vineri seară, când Papa Francisc a asistat la procesiunea Drumul Crucii, la care au fost admiși doar câţiva credincioşi. În mod normal, Drumul Crucii era parcurs la Colosseum, dar pentru că aceste timpuri nu sunt deloc obișnuite, ceremoniile au fost mutate în Piața Sfântul Petru. Și tot din cauza acestor vremuri, Suveranul Pontif a renunțat și la tradiția spălării picioarelor mai multor deținuți.

Preluat de la: diez.md