ODAmaD00NDAmaGFzaD1jMjgxMWI4YTA4NDQ1YmEwNjA5ZmRhYjQ0NDBmZTU4Mg.thumb_.jpg
În decembrie 2020, uită-te pe cer și nu rata un fenomen astronomic rar. Este vorba despre alinierea celor mai mari planete din Sistemul Solar, Jupiter și Saturn, care se vor afla aparent foarte aproape una de cealaltă, atât de aproape, încât vor părea un astru dublu.

Cele două planete se văd deja în aceeași zonă de cer încă din luna iulie. Se vor afla în aceeași constelație și, pentru că se mișcă în sistemul solar, se vor mișca printre stele, apropiindu-se una de alta.

Apropierea minimă și rară (ultima oară s-a întâmplat în 1961 și se va mai întâmpla abia în 2080) se va petrece în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie, momentul cel mai bun fiind în seara de 21 decembrie. Atunci, în jurul orei 18.00, cele două planete aproape că nu se vor putea distinge una față de cealaltă, iar prin telescop se vor putea vedea în același câmp și inelele lui Saturn, și benzile de nori ale lui Jupiter, împreună cu sistemele de sateliți ai planetelor, scrie digi24.ro.

Această sincronizare a planetelor va avea loc între 16 și 25 decembrie 2020, dar la 21 decembrie, atunci când va fi și solstițiul de iarnă, Jupiter și Saturn vor fi cel mai aproape.

Preluat de la: diez.md