martisor_square.jpg
 Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova a lansat campania socială „Hora Mărțișorului” sau #UnitedbyMărțișor (Uniți prin Mărțișor). Moldovenii de acasă, cei din diasporă, prietenii lor de pe diverse meridiane, cei care au fost oaspeții dragi ai Moldovei în anii trecuți, toți se vor prinde într-o horă virtuală a Mărțișorului, prin filmulețe în care își pun în piept simbolul primăverii, și pe care îl transmit și semenilor noștri.

Prin această campanie, se urmărește, de asemenea, promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare ca o destinație de turism, cu un patrimoniu divers și tradiții culturale vii, fiind gata să-și întâmpine oaspeții de îndată ce aceasta va fi posibil.

Organizatorii campaniei ne invită să păstrăm vie tradiția Mărțișorului și să devenim protagoniști ai Horei Mărțișorului. În ce mod? Simplu! Pentru a fi parte a compilației de video-uri, denumită „Hora Mărțișorului”, înregistrează un video de maxim 15 secunde, pe verticală, urmând următoarele instrucțiuni:

# Te-ai instalat comod;
# Primești Mărțișorul din stânga ecranului;
# Arăți Mărțișorul gros plan (până la brâu) la cameră;
# Îl agăți în piept în dreptul inimii;
# Ia Mărțișorul pregătit din timp cu mâna dreaptă;
# Întinzi Mărțișorul următorului partener virtual din horă cu invitația de a face același lucru. Etichetează persoana de la care ai primit mărțișorul și persoana căreia ai vrea să-i dai mărțișorul tău;
# Pentru ca să înțeleagă prietenii tăi despre ce este vorba, scrie: „#UnitedbyMărțișor” și etichetează pagina @moldova.travel (e important să etichetezi pagina, pentru că așa vom reuși să montăm o horă, printr-un colaj din toate video-urile).

Pentru referință poți consulta instrucțiunile live oferite de către Ambasadoarea Campaniei, Nata Albot.

Toți cei care vor eticheta pagina pe Instagram @moldova.travel, vor participa în concurs, iar pe 25 martie, în mod aleatoriu vor fi oferite cadou trei sejururi la vinării sau pensiuni din Republica Moldova.

La finalul campaniei vom prezenta „Hora Mărțișorului” în care ne vom regăsi cu toții, valorificând frumosul simbol al neamului nostru, confecţionat din 2 fire de lână, unul alb şi altul roşu.

Preluat de la: diez.md