PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTQyNWUxNTI5Zjc0NTY3ZmY5YzQzNDM3Mjc1NzcwYmZk.thumb_.jpg
Germania s-ar putea lupta cu un al treilea val de pandemiei de coronavirus, însă în ciuda creșterii numărului de cazuri, autoritățile din orașul Tuebingen au luat decizia de a le permite oamenilor să ducă o viață normală, cu o singură condiție, să aibă un test COVID negativ.

Viața pare aproape normală în orașul Tuebingen din Germania, relatează AFP, unde oricine are un test Covid negativ se poate bucura de o zi de cumpărături, de un spectacol cultural sau de o masă în aer liber. Imaginile surprind o atmosferă plăcută în localitatea germană, cu cetățeni ce desfășoara diverse activități, interzise până de curând.

Astfel, autoritățile mizează pe testele Covid și au permis redeschiderea orașului Tuebingen, în ciuda creșterii numărului de cazuri în toată țara. Cancelarul Angela Merkel a criticat strategia decisă la nivel local, precizează sursa citată.

 

Germania încearcă să ţină sub control un al treilea val sever de infecţii cu coronavirus care este determinat în principal de tulpini mai transmisibile ale bolii.

O nouă măsură a fost anunțată de autoritățile de la Berlin. Persoanele care sosesc pe aeroporturile din Germania trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a pleca, conform unei noi reglementări intrate în vigoare de marţi. Echipajele de zbor nu vor fi afectate de noua cerinţă, au indicat autorităţile. Călătorii vor trebui să suporte costurile testelor.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că renunţă la decizia privind impunerea unor restricţii mai severe pe perioada sărbătorilor de Paşte, recunoscând că ideea a fost o greşeală pe care şi-o asumă.

Preluat de la: diez.md