1440x810_cmsv2_7d4e21b9-cfbc-5c41-b2c5-f0a1595de6a6-3165457.jpg
Georgia, stat care a fost cea mai de succes țară din regiune cu privire la lupta împotriva noului tip de coronavirus, în ultimele zile raportează  numere record de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost infectate alte 196 de persoane, dintre care 144 au fost înregistrate doar în orașul Batumi, notează interpressnews.ge.

În prezent, numărul persoanelor infectate a ajuns la 2 758, iar bilanțul persoanelor decedate este de 19 oameni.

Potrivit Marinei Ezugbaia, directoarea Spitalului de boli infecțioase, 144 din 196 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în Batumi, un oraș de pe litoral din vestul Georgiei.

Am rugat un jurnalist din Tbilisi să ne explice de ce Georgia se confruntă în aceste zile cu număr record de infectări cu COVID-19. „Din luna martie Georgia a fost una dintre cele mai de succes țări care luptă împotriva coronavirusului din lume. A fost prima țară din regiune care a închis granițele pentru străini și a pregătit centre speciale în care cetățenii georgieni, care s-au întors din străinătate, să petreacă 14 zile în carantină. În lunile iunie și iulie, aproape toate cerințele impuse de autorități au fost anulate și situația s-a stabilizat. Zilnic înregistram câte cinci-șase cazuri pe zi”, a declarat pentru diez.md Beka Beriashvili, jurnalist al postului TV Palitranews.

El mai adaugă următoarea: „Atât la sfârșitul lunii august, cât și la începutul lunii septembrie a crescut numărul de infecte cu COVID-19. Acest lucru este cauzat de deschiderea stațiunile de vară, în special la Batumi, unde își petrec vacanța sute de georgieni. Pe măsură ce situația devenea mai stabilă, oamenilor nu le păsa de regulile de protecție, iar cafenelele, cluburile și pub-urile erau pline de oameni. În aceste locuri, oamenii nu foloseau măști de protecție, iar distanța dintre alte persoane era mai mică de un metru”, a conchis Beka Beriashvili.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md