izolare-fara-mancare-sau-medicamente-calugarii-de-pe-muntele-athos-trec-printr-o-situatie-disperata.jpg
Opt călugări au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 într-una dintre cele circa 20 de mănăstiri ale comunităţii ortodoxe de pe Muntele Athos, enclava cvasi-izolată din nordul Greciei, a anunţat luni o sursă ecleziastică citată de AFP, transmite AGERPRES.

Numărând circa 40 de călugări, mănăstirea Sfântul Pavel, unde trăiesc cei opt călugări infectaţi, a fost plasată în carantină. Unul dintre călugări este spitalizat în stare gravă la Salonic.

În luna martie, patru tineri călugări au fost infectaţi cu noul coronavirus în urma unei călătorii în Marea Britanie, dar s-au recuperat rapid.

Lăcaş al ortodoxiei, pe Muntele Athos trăiesc circa 1 700 de călugări. Această enclavă monastică este un loc interzis femeilor şi, conform Constituţiei Greciei, are un statut semiautonom.

Biserica Ortodoxă din această ţară s-a adaptat cu greu restricţiilor antiepidemice impuse de guvernul grec între lunile martie şi mai, perioadă în care slujbele religioase au fost suspendate.

Reamintim că Igor Dodon a fost recent pe Muntele Athos, spunând că după ce a fost prima dată, îl atrage să plece în fiecare an. De asemenea, acesta a specificat că pentru a ajunge acolo ai nevoie de o invitație specială.

Preluat de la: diez.md