vaccine-passport.jpg
Organizația Mondială a Sănătății nu susține impunerea pașapoartelor de vaccinare pentru intrare sau ieșire întrucât nu se știe cu siguranță dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, precum și ca urmare a unor temeri legate de echitate, a afirmat marți o purtătoare de cuvânt a organizației, potrivit Reuters, informează Agerpres.

„Noi, în calitate de Organizație Mondială a Sănătății, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiție de intrare sau ieșire deoarece nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

„Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul”, a mai spus ea în cadrul unei conferințe de presă.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a solicitat săptămâna trecută Parlamentului European și Consiliului să adopte cât mai repede propunerea privind certificatele digitale de călătorie și a făcut un apel către țările UE să creeze „fără întârziere” infrastructura necesară folosirii pașapoartelor COVID.

„Certificatele verzi digitale ne vor ajuta să reluăm călătoriile sigure în UE. Scopul nostru este să le avem funcționale până în această vară. Așadar, invit Parlamentul European și Consiliul să adopte propunerea noastră, iar țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară!”, susține Ursula von der Leyen.

Potrivit propunerii Comisiei Europene, certificatul de călătorie va include informații cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, la un rezultat negativ la testul Covid-19, precum și informații privind orice infecție anterioară cu coronavirus.

Preluat de la: diez.md