extra_large-1606738668-cover-image.jpg
Când te gândești la victimele pandemiei COVID-19, probabil că nu-ți imaginezi vreo tangență dintre aceștia și cel mai mare producător de lumânări aromate din lume, Yankee Candle. Cu toate acestea, un grup de cercetători au analizat datele și s-ar părea că producătorul de lumânări aromate a fost lovit puternic în urma acestei pandemii, și mai exact din cauza pierderii mirosului a produsului lor.

O utilizatoare de Twitter a observat că recenziile recente ale lumânărilor parfumate au coborât, asta în timp ce mulți oameni au început să-și piardă simțul mirosului (acesta fiind un simptom al COVID-ului).

Mai mulți utilizatori de pe rețelele sociale s-au plâns că lumânările nu au niciun miros și doresc să le returneze, scrie iflscience.com.

„În timp ce alții afirmă că parfumul acestei lumânări nu este destul de slab, cred că al meu nu are absolut deloc miros”, a scris un utilizator într-o recenzie pentru lumânări.

„Aceasta nu avea parfum. Am fost foarte dezamăgit și o voi returna la magazin.”

În acest sens, Kate Petrova, o utilizatoare de internet, a decis să cerceteze acest caz mai amănunțit și să vadă dacă într-adevăr există la mijloc vreo neclaritate.

Petrova a decis să facă o sondă în recenziile lumânărilor parfumate pentru a vedea dacă există vreun tip de feedback negativ.

„Am încărcat mai întâi un subșantion aleatoriu de recenzii ale clienților din SUA la cele mai populare trei lumânări parfumate de pe Amazon. Între ianuarie 2017 și ianuarie 2020, ratingul mediu a acestora a rămas constat între 4,3 din 5, dar din ianuarie până în noiembrie 2020, s-a înregistrat o scădere bruscă”, a scris Petrova pe Twitter.

Da, știm, corelația nu este egală cu cauzalitatea. Există o șansă că oamenii care sunt obligați să rămână în casă s-au săturat să se uite la lumânări toată ziua și au decis să scoată o parte din furia acumulată pe acestea, și nu asupra persoanelor cu care sunt blocați în casă.

Cu toate acestea, pare să existe careva argumente aici. Atunci când Petrova a comparat recenziile la lumânărilor parfumate cu lumânările neparfumate, a observat că scăderea ratingurilor a fost mult mai accentuată pentru lumânările parfumate.

„Ar putea fi din cauza pierderii mirosului legat de COVID? Pentru a investiga, am analizat recenziile celor mai populare trei lumânări fără parfum de pe Amazon, iar diferența a fost destul de mare. Un lucru de reținut: sunt disponibile mai puține recenzii pentru lumânările neparfumate decât pentru cele parfumate”, a scris Petrova într-un mesaj pe Twitter.

Petrova a decis să ia în considerație recenziile care menționează în mod specific lipsa mirosului și să cuantifice datele. Întrucât nu sunt destui oameni acolo care scriu recenzii complete despre lumânări, ea a extins această cercetare pentru a include primele cinci lumânări parfumate de la patru mărci diferite.

„De la începutul acestui an, proporția de recenzii în care se menționează lipsa parfumului a crescut de la 2 % în ianuarie la aproximativ 6 % în noiembrie. Este posibil ca aceste cifre să nu pară prea mari, dar traiectoria recenziilor în care e menționată lipsa de miros din ultimele 11 luni este cu siguranță una interesantă”, menționează Petrova.

După cum puteți vedea din aceste date de mai sus, reiese că oamenii se plâng de mirosul scăzut al lumânărilor aromate atunci când ar trebui să-și facă o programare pentru un test COVID-19.

Preluat de la: diez.md