2020-11-225T072705Z_1134486303_RC27AK9K6EJ1_RTRMADP_3_NEWZEALAND-WHALES-STRANDING.jpg
Aproape 100 de balene şi delfini au murit după ce au eşuat în Insulele Chatham, în sudul Noii Zeelande, au anunţat miercuri autorităţile pentru conservarea biodiversităţii, scrie Agerpres.

Majoritatea acestor cetacee au eşuat la sfârşitul săptămânii trecute pe plajele acestui arhipelag situat la circa 800 de kilometri în largul coastei de est a Noii Zeelande, ceea ce a complicat operaţiunile de salvare, potrivit Ministerului biodiversităţii.

Jemma Welch, un oficial al ministerului, a declarat că în total 97 de balene şi trei delfini au murit, adăugând că autorităţile au fost notificate în legătură cu acest incident duminică.

„Doar 26 dintre balene erau încă în viaţă în acel moment, majoritatea foarte slăbite şi au fost eutanasiate din cauza condiţiilor de mare agitată şi a existenţei rechinilor albi mari în apă”, a mai spus Jemma Welch.

Astfel de incidente sunt destul de întâlnite în Insulele Chatham, cel mai grav având loc în 1918 când o mie de cetacee au murit după ce au eşuat în masă în acest arhipelag din Noua Zeelandă.

Preluat de la: diez.md