116821619_gettyimages-1230909272.jpg
Africa este una dintre cele mai contradictorii continente, fiind concomitent cel mai sărac și cel mai bogat continent. Conform unor savanții, Africa ar putea fi primul continent pe care au apărut comunități de oameni, și totodată este unicul din lume unde există porțiuni care nu au fost călcate de piciorul omului. Astăzi, ca oriunde în lume, Africa trece prin diverse schimbări în interior.

Mai jos, puteți vedea o selecție de fotografii făcute în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2021, menite să reflecte atât rutina africană, cât și evenimentele importante care au avut loc. În cadrul lor, la fel ca în felul de a fi al Africii, putem vedea contrastul vieții, a evenimentelor și a preocupărilor oamenilor de acolo.

# Un bărbat se menține uscat în timp ce trece prin Johannesburg, Africa de Sud, ploios, marți.

EPA

# Cu o zi înainte, un băiat privește printr-un gard la o tabără pentru persoanele strămutate din regiunea Darfur din Sudan.

AFP

# Atletul sudanez Akoon Akoon se antrenează pe un hipodrom din Japonia înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

Reuters

# Luni, aceste femei pozează pentru o fotografie în timpul unui eveniment care marchează Ziua Mondială a Hijabului, în capitala Liberia, Monrovia.

EPA

# Tot luni, sunt pregătite loturi de săpunuri ivoriene din ulei de palmier, numite Cabacourou.

Reuters

# Studenții Politehnicii Stella Maris din Monrovia se aliniază vineri la ceremonia de absolvire.

EPA

# În următoarea zi, în capitala Tunisiei, Tunis, oamenii protestează în stradă timp de o săptămână din cauza lipsei locurilor de muncă și a represiunii poliției.

AFP

# Miercuri, ugandana Olanyia Mohammed, în vârstă de 38 de ani, care și-a salvat viața în masacrul din Lukodi din 2004, organizat de către Armata de rezistență a Lordului, indică numele părinților săi într-un memorial al morților.
Comandantul rebel Dominic Ongwen, care a ordonat acest atac, a fost condamnat joi pentru crime de război.

AFP

# Iar vineri, muncitorii recoltează struguri la o fermă din țara viticolă din Africa de Sud.

Reuters

Preluat de la: diez.md