FotoJet-16.jpg
Barbie a produs o păpușă care reprezintă singura cosmonaută din Rusia actuală, Anna Kikina, a anunțat corporația rusă aerospațială Roscosmos. Misiunea programată în toamna anului 2022 o va face pe tânăra de 36 de ani cea de-a patra femeie care va ateriza în spațiu.

Creată drept parte a campaniei „Tu poți fi orice” a lui Mattel, păpușa reprezintă o versiune a Annei, asemănătoare cu Barbie, în două mini-costume care reprezintă uniforma albastră de zi cu zi a cosmonautului și costumul spațial bej pe care poate să-l poarte atunci când părăsește solul.

„Nu visam să devin astronaută când eram copil”, a recunoscut Kikina. „Dacă aș fi avut o păpușă astronaută Barbie, atunci ideea de a deveni una mi-ar fi venit în minte chiar și atunci.”

Ea a adăugat: „Nu orice fată care se joacă cu astfel de păpuși Barbie trebuie să dorească să devină astronaut. Cel mai important lucru este că toți știu că au dreptul să aleagă orice profesie le place.

Păpușa unică va fi oferită drept premiu pe 12 aprilie, într-un concurs care sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a lui Yuri Gagarin ca prima persoană care a zburat în spațiu.

Anterior, Barbie a lansat și o păpușă reprezentând-o pe Valentina Tereshkova, prima femeie care a intrat în spațiu, în 1963.

 

Preluat de la: diez.md