d72833ec58437ffaa20dc53f80e7dcc9.jpg
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a denunţat luni că este încarcerat într-un „lagăr de concentrare” într-un mesaj pe contul său de pe Instagram, făcând public astfel locul său de detenţie după mai multe zile de incertitudine, relatează AFP, citată de  Agerpres.

„Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rus a reuşit să mă surprindă. Nu am crezut că se poate construi un lagăr de concentrare la 100 km de Moscova, scrie militantul anticorupţie.

El a precizat că se află în colonia penitenciară nr. 2 de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir, unde trebuie să ispăşească doi ani şi jumătate de închisoare.

Mesajul său este însoţit de o fotografie a sa mai veche, nedatată, în care apare ras în cap.

„Trei lucruri continuă să mă surprindă: cerul înstelat de deasupra noastră, imperativul categoric (o lege care trebuie respectată necondiţionat şi este justificată ca scop în sine) din forul interior al fiecăruia şi senzaţia incredibilă de a-ţi trece mâna peste capul tocmai ras, spune opozantul în vârstă de 44 de ani.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

 Toată lumea este supravegheată şi cea mai mică încălcare duce la un raport

Navalnîi, care îşi intitulează mesajul Salut tuturor din Sectorul A de control intensificat, spune că tot ceea ce face şi gesturile sale sunt înregistrate de camere de supraveghere: Toată lumea este supravegheată şi cea mai mică încălcare duce la un raport.

De mai multe zile, avocaţii lui Aleksei Navalnîi încercau să afle locul unde a fost dus după transferul său la sfârşitul lunii februarie după condamnarea în apel. Înconjurată de un gard înalt cu sârmă ghimpată în partea de sus, închisoarea unde se află a fost descrisă ca fiind deosebit de dură de către foşti deţinuţi.

Opozantul Konstantin Kotov, care a stat aici mai bine de un an, a descris un mediu în care deţinuţii nu au practic timp liber şi sunt complet rupţi de exterior.

Arestat în ianuarie la revenirea sa la Moscova din Germania, unde timp de cinci luni a primit îngrijiri după ce fusese otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok, pentru care el acuză Kremlinul, Navalnîi este vizat de mai multe proceduri judiciare pe care el le consideră că având caracter politic.

Preluat de la: diez.md