22222222222222.jpg
Începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din/în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Persoanele care călătoresc în Franța trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
# să facă parte din categoria de călători pentru care se permite intrarea în Franța din afară spațiului european (categoriile sunt indicate în prima pagina a declarației);
# să prezinte justificativele privind motivul imperios de călătorie (justificative sunt indicate în declarația de mai sus);
# să prezinte testul negativ PCR COVID-19, efectuat nu mai devreme de 72 de ore până la sosire în Franţa (pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani). Testul se acceptă doar în limba Engleză/Franceză.

Pasagerii ce nu vor prezenta rezultatul testului PCR COVID-19 nu vor fi admişi la cursă.

De asemenea, aceștia urmează să completeze:
# declarația de onoare privind absența simptomelor de COVID-19;
# să prezinte angajamentul de onoare de a se supune unui eventual test antigen sau examen medical la sosire în Franța;
# să prezinte angajamentul de onoare de a se izola pentru șapte zile, eventual în locul indicat de autoritățile franceze, precum și de a efectua un test PCR la sfârșitul perioadei de izolare.

Fără test, pot fi acceptaţi doar pasagerii ce vor prezenta o scrisoare de derogare în privinţa testului primit de la ambasada franceză.

De asemenea,  pasagerii trebuie să completeze următoarele declarații:
# pentru pasageri care sunt cetățenii francezi sau ale Uniunii Europene: Fișier 1 (ENG), Fișier 1 (FRA);
# pentru pasagerii ţărilor non-UE: Fișier 2 (ENG), Fișier 2 (FRA).

După completarea declarației va trebui să o prezentați prin o copie printată la înregistrare (check-in/ boarding) în aeroport, cât şi autorităţilor franceze la sosire.

Informaţia o puteți găsi şi pe site-ul ministerului de interne francez.

Preluat de la: diez.md