cr.jpg
Guvernul francez va impune restricții mai dure pentru unele regiuni, inclusiv în Paris, începând cu acest weekend, pentru a stopa răspândirea accelerată a infectărilor cu coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Gabriel Attal, notează Reuters, citează Digi24

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Guvernului, după ce în regiunea Parisului secțiile de terapie intensivă sunt pline, iar sistemul de sănătate este la limită, scrie Reuters. Capitala Franței are o incidență de peste 4 la mia de locuitori. Purtătorul de cuvânt al Exercutivului a declarat că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de carantină.

Președintele Emmanuel Macron spera că demararea camapaniei de vaccinare ar putea preveni un nou val al pandemiei, declanșat de variante mai contagioase, și ar putea împiedica Franța să recurgă la noi măsuri care riscă să afecteze și mai mult economia, relatează Mediafax, care citează France24. Lansarea campaniei de vaccinare a fost, însă, încetinită de un proces greoi de achiziție, dificultăți de aprovizionare, scepticism public și, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Noile restricții vor fi anunțate de premierul Franței, joi. Acestea nu vor include închiderea școlilor, a spus Attal.

Miercuri, în Franța a avut loc cea mai mare creștere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină impusă în noiembrie. Ministerul sănătății a raportat 38 501 infecții, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei ajungând la 4,15 milioane. Media de cazuri noi a ultimelor șapte zile a urcat la peste 26 000 pe zi.

Preluat de la: diez.md