Jmg9NDQwJmhhc2g9ZGYzYzcwNTJhN2U5MzkyNTMwOGU0ZjUzNjE2MjRmNjE.thumb_.jpg
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat sâmbătă la plata unei amenzi de aproape 10 000 de euro pentru defăimarea unui veteran din al Doilea Război Mondial. Sentința vine în aceeași zi cu o altă condamnare, la doi ani și jumătate de închisoare, într-un dosar de fraudă, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Alexei Navalnîi a fost găsit vinovat pentru difuzarea de informații mincinoase și injurioase la adresa unui veteran de război, care anul trecut a susținut într-un clip de campanie referendumul prin care au fost consolidate puterile președintelui Vladimir Putin. Opozantul rus i-a calificat pe cei care au apărut în acel clip drept trădători a națiunii.

Mai mult, în timpul audierilor în acest proces, Navalnîi a avut numeroase schimburi de replici tensionate cu judecătoarea și cu Parchetul, pe care i-a acuzat de slugărnicie față de autorități și de manipulare a unui om în vârstă de 94 de ani pentru a reprima un adversar al președintelui Putin.

Conform sentinței, el nu primește în acest dosar o nouă pedeapsă cu închisoarea, dar va trebui să plătească o amendă penală de 850 000 de ruble (circa 9 500 de euro).

Amintim că pe data de 2 februarie curent, Navalnîi a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare. Asta au decis astăzi magistrații ruși, iar potrivit hotărârii judecătorești, acesta trebuie să fie ținut într-o colonie cu regim general.

Preluat de la: diez.md