frontieră-covid-1920x1020-c-default.jpg
Începând cu 6 aprilie, toți moldovenii care sosesc în Irlanda vor fi obligați să stea în carantină hotelieră  (pe cont propriu, care costă 1 875 de euro), și asta indiferent de test negativ sau chiar vaccinare. Despre aceasta a anunțat ambasada Republicii Moldova în Irlanda.

Republica Moldova este inclusă de Irlanda în lista țărilor cu risc epidemiologic COVID înalt.

Începând cu 6 aprilie curent ora 4.0 se introduce Carantină hotelieră obligatorie (pe cont propriu, cost 1 875 de euro) tuturor pasagerilor indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare (pe cale aeriană sau maritimă) călătorind din sau tranzitând Republica Moldova, indiferent de deținerea testului negativ RT PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda sau chiar daca ești vaccinat! Țara noastră a fost inclusă în lista țărilor restricționate (lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, adoptată de către autoritățile irlandeze).
Această categorie de pasageri vor fi obligați, înainte de a călători în Irlanda, să-și rezerveze cazare într-un hotel prevăzut pentru carantină și să asigure achitarea șederii în avans.

Nerespectarea condiției de rezervare a hotelului din timp (fără argumentare rezonabilă) reprezintă infracțiune. Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este 14 zile.

Cu toate acestea, pe parcursul cazării în hotelul stabilit, dacă persoana obține un test negativ RT PCT COVID-19, efectuat în ziua a zecea, perioada de carantină se va încheia imediat. Totodată, termenul de carantină poate fi prelungit în cazul în care un pasager va fi testat pozitiv în timpul șederii.

Călătorii trebuie să completeze un formular de localizare înainte de călătoria în Irlanda.

Preluat de la: diez.md