FotoJet-15.jpg
În plină pandemie, 5 000 de oameni au participat la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu COVID-19 la un eveniment e o asemenea amploare.

Studiul s-a făcut cu respectarea unor reguli, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului. Imaginile din Palau Sant Jordi din Barcelona au fost surprinse sâmbătă seara și înfățișează mii de oameni prezenți la un concert al trupei rock spaniole Love of Lesbian, relatează Euronews, citat de Digi24.

Participanții au fost obligați să se supună unor măsuri de siguranță. Aceștia au primit măști pe care le-au purtat atât cât a durat spectacolul, iar înainte de concert au fost testați cu un test rapid, în vederea unui rezultat negativ.

Un pas spre organizarea concertelor și evenimentelor culturale fără pericolul infectării

Organizatorii spun că este primul eveniment comercial de această dimensiune organizat în Europa în timpul pandemiei.

„Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei”, a declarat dr. Boris Revollo, un medic implicat în studiu.

Participanții urmează să informeze organizatorii dacă s-au infectat sau nu, iar echipa de cercetare, condusă de medicul Boris Revollo, va analiza rata de infectare pentru cei 5 000 de oameni care au luat parte la concert și o va compara cu rata de infectare la nivel național. Specialiștii ar urma să stabilească în acest mod dacă există discrepanțe care să indice că rata de transmitere este mult mai mare la concert, acolo unde oamenii au stat înghesuiți într-un spațiu închis.

Preluat de la: diez.md