00-cover-domneasca.jpg
S-ar părea că este greu de adăugat ceva la lista de bucate naționale de casă, gustul cărora ne este cunoscut atât de bine și pe care-l iubim, însă rețeaua de restaurante „La Placinte” știe cum să ne uimească. Astfel, această iarnă începe în rețeaua „La Placinte” cu noi bucate.  Însă nu doar noile intrări vor uimi, dar și felul cum sunt servite bucatele preferate, care au devenit tot mai suculente și mai apetisante. 

Noul meniu include multe feluri calde de mâncare, de casă și de sărbătoare, a reapărut plăcinta „Ciobănească” cu brânză de vaci și de oi, precum și plăcinta „Domnească” cu cartofi copți. 

Noul meniu este disponibil începând cu 4 decembrie! Mai jos, puteți face cunoștință cu o mică prezentare a meniului. 

Mic dejunuri

Cu venirea timpului rece, meniul „La Placinte” va include mic dejunuri, clasice și de specialitate: clătite delicate și suculente, omletă pufoasă, scrob ca la țară, brânzoaice, budincă de casă și terci de ovăz cu pere și miez de nucă. Mic dejunurile vor fi disponibile până la miezul zilei. 

Aperitive

Aperitivele au fost mereu specialitatea casei în rețeaua „La Placinte”, cel puțin pentru că bucătăria moldovenească este greu de imaginat fără legume proaspete și brânză, salată de vinete și fasoliță, ghiveci și  platou de carne aromată, tăiată felii  cu slănină. Totul este servit într-un mod original,  în noul meniu al rețelei. 

Aperitivele „La Placinte” vor înfrumuseța un festin amical, o  ieșire cu familia sau o gustare în doi. 

Clătite din cartofi rași și zraze

Clătitele din cartofi rași — sunt un fel de mâncare, despre care se spune că sunt: «Simple și geniale». Rețeta clasică presupune doar trei ingrediente: cartofi, ouă și făină. În rețeaua „La Placinte” acest fel de mâncare cunoscut încă din copilărie se servește cu sos de ciuperci.

Dar clătitele nu sunt singurul fel de mâncare din cartofi în noul meniu – dacă nu doriți clătite – încercați zrazele din cartofi cu brânză și carne. 

Salată Olivie”, salată de hering și salată caldă cu carne de pui

La capitolul salate – rețete de iarnă clasice: salată „Olivie”, salată de hering și salată caldă cu carne de pui. Mâncărurile de iarnă sunt, bineînțeles, obligatorii – cel puțin o dată, dar trebuie încercate. Sunt tot atâtea rețete, cât sunt oameni, dar în rețeaua ”La Placinte” acestea sunt pregătite conform rețetelor tradiționale.  

Pârjoală a la Kiev” și  pârjoală din șalău

În primul rând, în rețeaua „La Placinte” și-a făcut apariția Pârjoala „a la Kiev”  – hit-ul din toate timpurile din restaurantele sovietice și localurile „a la ruse” din întreaga lume. Ni s-a promis că va fi cea mai bună pârjoală „a la Kiev” din carne suculentă cu o crustă crocantă la suprafață și unt în interior. În al doilea rând,  meniul a fost îmbogățit cu pârjoală din șalău cu piure din cartofi. Pârjoala poate fi considerată a fi în deplină măsură o creație gastronomică populară, după aspectul și gustul cărora, deprins încă din copilărie, chiar și meșterii bucătari cu diplome se ghidează. 

Сostiță de porc, humus cu carne de vițel și beef stroganoff  cu piure de cartofi

Asortimentul de bucate din carne din meniu nu se limitează doar la  pârjoale; ca și o mâncare caldă în rețeaua „La Placinte” se gătește foarte bine costița de porc cu cartofi, humus cu carne de vițel și beef stroganoff  cu piure de cartofi recunoscut în întreaga lume.  

Ardei umpluți

Ardeii umpluți — un fel de mâncare tradițional, mulțumită gustului său minunat și de neegalat, și-a câștigat pe merit un loc de frunte printre bucatele cunoscute nouă încă din fragedă copilărie. Ardeii umpluți — o alternativă perfectă gustărilor, o mâncare sățioasă și sănătoasă. În noul meniu în rețeaua „La Placinte”, ardeii umpluți sunt gătiți după rețeta tradițională și se servesc cu sos din tomate. 

Plăcinte, învârtite și banița  

Principala atracție, pentru care merită să vii la restaurantele „La Placinte” – sunt, bineînțeles,  Plăcintele. În noul meniu, și-a făcut apariția mult-așteptata și mult-apreciata plăcinta „Ciobănească” cu brânză și plăcinta „Domnească” cu cartofi copți. Din noile apariții  –  plăcinta sățioasă cu cartofi și bacon și tradițională – cu praz și ou și plăcinta cu dovleac.

În noul meniu a apărut și, o mâncare plină de culoare, banița – aluat foietaj cu brânză.  Această mâncare se servește la micul dejun, dar și la amiază și la masa de seară.  

Ajungând la deserturi, ne vom opri la învârtite. Din cele dulci în noul meniu a apărut învârtita cu  pomușoare – cu vișine și coacăză, dar și turta – varianta grecească a învârtitei, o prăjitură fină din foitaj. 

Gogoși și prune uscate cu miez de nucă

Titlul celui mai apetisant desert al iernii primește preferatul desert din copilărie – gogoșii de casă pufoase, crocante și moi. 

Desertul din prune uscate — este primul, care ne vine în gând, când vorbim despre dulciurile moldovenești. În rețeaua „La Placinte” prunele uscate moi, împlute cu miez de nucă, se servesc cu smântână dulce.

 De ce iubim rețeaua de restaurante „La Placinte”? pentru băuturile artizanale și atenția deosebită acordată bucatelor sezoniere, un „like” separat pentru prețurile accesibile la toate băuturile propuse în rețea. 

LAPLACINTE.MD
INSTAGRAM.COM/LAPLACINTE
FACEBOOK.COM/LAPLACINTECLUB

Аdrese

# bd. Mircea Cel Bâtrân, 12/5

# str. Decebal, 82, sec. Botanica 

# str. șoseaua Hâncești, 58, sec. Telecentru 

# str. Pușkin, 33, Chișinău

# str. Dosoftei, 100 

# bd. Moscovei, 9/1 

Preluat de la: diez.md