kolesnikova_20200827_bur_007_photo_2020-08-27_12-04-05.jpg
Opozanta Maria Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare din Belarus, a fost răpită. Conform site-ului tut.by, câteva persoane necunoscute au împinso într-un microbuz și au dus-o într-o direcție necunoscută.

O martoră a incidentului a spus că totul s-a întâmplat în jurul orei 10.00 în preajma Muzeului Național de Artă. Politiciana nu a răspuns la apeluri.

Membrii Consiliului de coordonare, colegii Mariei Kolesnikova, nu cunosc unde se află opozanta. Aceștia au declarat că ea se afla în centru orașului Minsk cu chestii personale.

Amintim că opozanta a anunțat recent că formează un nou partide de opoziție. Noua formațiune, numită Вместе („Împreună”), își propune să ofere o platformă pentru cei care doresc o schimbare, a declarat Kolesnikova.

Maria Kolesnikova a fost şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un candidat din opoziţie care a fost întemniţat înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august. Ea a devenit una dintre cele mai cunoscute personaje de la începutul mişcării de contestare împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Consiliului de coordonare este o organizație neguvernamentală a opoziției din Belarus, creat cu scopul de a organiza procesul de transfer al puterii și de a asigura armonia în societate, protejând suveranitatea și independența Republicii Belarus.

Preluat de la: diez.md