nexus.jpg
Președintele american Joe Biden a revocat interdicțiile de obținere a vizei Green Card. Această decizie vine după ce predecesorul său, Donald Trump a blocat mai mulți solicitanți să pătrundă pe teritoriul SUA.

Fostul președinte a înghețat loteria Green Card și a blocat vizele pentru muncitorii și imigranții din categoriile H-1B, H-4, H-2B, L-1 și J. Acestea au fost blocate sub pretextul de a proteja forța de muncă din SUA în timpul pandemiei.

Joe Biden a respins acest raționament, printr-o declarație oficială făcută astăzi de la Casa Albă. Președintele a argumentat că decizia lui Trump de a bloca vizele a împiedicat reîntregirea familiilor în SUA și a dăunat afacerilor americane. Acesta a mai declarat că politicile de revizuire vor continua, mai ales acele care implică subiectul imigranților.

„Interdicția nu a avansat interesele SUA. De fapt, modul de protejare a economiei americane în perioada crizei de sănătate a fost închiderea țării de restul lumii”, a relatat The Guardian.

Acțiunea președintelui a fost ultimul exemplu al eforturilor sale de a întoarce atacul lui Trump asupra sistemului de imigrație al națiunii. De la preluarea mandatului, Joe Biden a emis mai multe directive executive care au ca scop ridicarea restricțiilor impuse imigranților în ultimii patru ani.

Preluat de la: diez.md