lego-nasa-space-shuttle-discovery-set-13.jpg
Cu peste trei decenii în urmă, misiunea STS-31 organizată de NASA a asistat la lansarea Space Shuttle Discovery și a adus cu sine iconicul telescop spațial Hubble. Hubble orbitează Pământul șși astăzi și continuă să transmită înapoi imagini ale universului nostru pentru a ne ajuta să înțelegem mai multe despre cosmos. Pentru a celebra timpul petrecut de telescop printre stele, LEGO a dezvoltat un nou „Space Shuttle Discovery set” în colaborare cu NASA.

LEGO Space Shuttle Discovery de 2 354 de piese este construit cu proporțiile 1:70 la scara navei spațiale reale. Producătorul de jucării a lansat anterior alte versiuni ale seturilor, dar cel mai recent design al său este cel mai mare și mai detaliat de până acum. Măsoară aproape 56 cm lungime și are o anvergură a aripilor de peste 34 cm, ceea ce a permis designerilor mult spațiu pentru a adăugarea caracteristicilor cât mai realiste.

De exemplu, o atenție deosebită s-a acordat telescopului. Suprafața sa este acoperită cu 108 elemente de argint – cele mai mule incluse vreodată într-un singur set LEGO. De asemenea, are o ușă care se deschide pentru a dezvălui optica din interior. Există chiar și panouri solare care pot fi atașate. Atât telescopul, cât și naveta spațială vin cu un „display” care conține informații cheie despre misiune.

Astronauta NASA, dr. Kathy Sullivan, una dintre membrii echipei inițiale a misiunii STS-31, susțune că a fost impresionat de detaliile setului: „Privind modelul, a fost minunat să-mi amintesc de experiențele mele în spațiu lansând telescopul pentru prima dată”, spune ea.

„Hubble este cu siguranță punctul culminant al carierei mele. Acest model LEGO este o modalitate excelentă atât pentru constructorii de LEGO, cât și pentru fanii spațiului de a se entuziasma de călătoriile spațiale și de a afla mai multe despre celebra misiune într-un mod distractiv și captivant. ”

Cel mai nou set de navetă spațială Discovery va fi disponibil pe 1 aprilie 2021, pe site-ul LEGO.

 

Preluat de la: diez.md