Laura-Codruta-Kovesi-1280x720-1.jpg
Colegiul Parchetului European a numit, astăzi, doi adjuncţi ai procurorei şefă Laura Codruţa Kövesi. Este vorba de italianul Danilo Ceccarelli şi de germanul Andres Ritter.

La propunerea Laurei Codruţa Kövesi, cei doi adjuncţi au fost aleşi prin vot secret dintre cei 22 de procurori europeni care, împreună cu procurora şefă europeană, formează Colegiul Parchetului European. Procurora şefă poate da responsabilităţi specifice celor doi adjuncţi, iar aceştia o pot înlocui în absenţă ei. Cei doi procurori şefi adjuncţi sunt numiţi pe o perioadă de trei ani, scrie adevărul.ro.

Cei doi adjuncţi ai procurorului şef au o experienţă de câte 25 de ani fiecare. Andres Ritter (56 de ani) a intrat în procuratură în Germania în 1995, iar din 2010 a condus diferite parchete, între 2013 şi 2020 fiind procuror-şef la Parchetul pentru Criminalitate Economică şi Informatică din Rostock. În 2019, Andres Ritter a fost candidatul Germaniei la funcţia de procuror şef european.

Danilo Ceccarelli (53 de ani) este magistrat italian din 1995 şi are o vastă expertiză ca procuror specializat în fraude financiare, evaziune, corupţie, crimă organizată şi spălare de bani. Între 2013 şi 2018 a fost procuror internaţional în cadrul misiunii EULEX a UE în Kosovo. Din 2018 şi până în iulie 2020 a fost procuror la Milano, la Departamentul pentru fraude financiare transnaţionale, corupţie şi cooperare internaţională.

Preluat de la: diez.md