pixel.png
Laptele de ovăz a devenit una dintre cele mai populare opţiuni din meniurile coffee shop-urilor din întreaga lume, devenind astfel un ingredient cheie pentru un latte delicios sau orice alt tip de cafea care conţine lapte. Din fericire, acest produs are numeroase beneficii pentru piele şi poate fi folosit chiar şi în rutina de îngrijire.

Laptele de ovăz, ideal pentru îngrijirea pielii

Laptele de ovăz este un antioxidant excelent, care ajută la regenerarea pielii după ce a fost expus la radiaţiile UV, poluare, produse de machiaj purtate zi de zi şi mulţi alţi factori. Astfel, pielea rămâne cu un aspect sănătos prin reducerea pigmentării, a liniilor fine şi a ridurilor. De asemenea, laptele de ovăz are proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea apariţiei acneei. În plus, ajută pielea să reţină apa, efect pe care îl mai întâlnim în rândul cremelor intens hidratante.
 
Deşi laptele de ovăz vine la pachet cu numeroase beneficii pentru piele, acesta nu a fost atât de studiat precum pudra de ovăz, care a fost aprobată de FDA pentru a putea fi folosită în produsele pentru piele, în special în tratarea afecţiunilor de piele precum eczemele. Pudra de ovăz este folosită de ani buni pentru tratarea eczemelor şi a altor afecţiuni ale pielii în care se prezintă inflamaţii. Acestea fiind spunse, laptele de ovăz este relativ sigur pentru a putea fi folosit, motiv pentru care tot mai multe branduri încep să-l folosească ca ingredient în produsele lor de îngrijire, deoarece este un ingredient care hidratează şi lasă un aspect fin şi, în plus, foarte rar poate duce la hipersensibilitate, deoarece nu acţionează alături de alte ingrediente cu care poate intra în contact.
<!– A murit fratele lui Florin Salam? Familia manelistului se gândește la ce e mai grav–> CITESTE PE EVZ.RO: A murit fratele lui Florin Salam? Familia manelistului…
<!– România a ajuns RUȘINEA întregii Europe: Mă îngrozeşte această gaură neagră din dreptul României–> CITESTE PE CAPITAL.RO: România a ajuns RUȘINEA întregii Europe: Mă îngrozeşte…
 

Dacă eşti în căutarea unor remedii homemade, este recomandat să începi cu pudra de ovăz în locul laptelui de ovăz din comerţ, deoarece cel din urmă este mai procesat şi conţine aditivi precum arome, săruri sau îndulcitori.

Preluat de la: csid.ro