zoo12-natalia-griga.jpg
Un pui de zebră s-a născut la Grădina Zoologică din Chișinău. Potrivit doctorului veterinar, Iurie Panarin, puiul este perfect sănătos și acum decurge perioada de adaptare a acestuia.

„Timp de o săptămână ea se va mai adapta şi va înţelege ce este permis şi ce nu. Va înțelege de cine se poate apropia. Ea mereu caută protecţia mamei şi mereu se plimbă doar cu ea”, a explicat Iurie Panarin, doctor veterinar, transmite publika.md.

La începutul lunii martie la Grădina Zoologică din Chişinău au fost aduși patru lei africani. Este vorba despre patru lei africani: trei femele și un mascul. Animalele au vârsta de șase luni.

La fel, în luna ianuarie, curent, la Grădina Zoologică din capitală au fost aduse 31 de animale noi. Dintre acestea șapte specii au ajuns pentru prima dată la noi, precum: lemur, caracal (râsul african), serval, mara (iepure de Patagonia), capybara, capricorn (capre de munte), lupoaice și maimuțe. Animalele au fost aduse din Rusia, de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk.

În prezent Grădina Zoologică din Chișinău numără peste 1 100 de viețuitoare.

Preluat de la: diez.md