inimioare.jpg
Avem președintă, campania electorală s-a terminat, totalizări însă încă se mai fac. Mediapoint a lansat un raport în care a analizat mai multe aspecte ale campaniei electorale, inclusiv emoțiile și comportamentul moldovenilor de pe Facebook în această perioadă.

Conform studiului, cele mai des menționate probleme după numărul de postări ale candidaților și partidelor au fost „Drumuri și infrastructură”, „Unirea cu România”, „Salarii și Pensii”. Pandemia de COVID-19 a fost abia al cincilea
cel mai abordat subiect. În acest context, este important de menționat că această campanie electorală s-a desfășurat în contextul creșterii tot mai alarmante a numărului cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova.

Postările despre „Salarii și Pensii”, „Educație” și „Corupție” au generat cele mai multe interacțiuni din partea utilizatorilor Facebook din Republica Moldova.

Postările despre problemele sistemului judiciar, precum și cele legate de pensii și salarii au fost cele mai comentate. Postările referitoare la sistemul judiciar au generat și cele mai negative emoții pe Facebook.

Mai jos găsiți reacțiile pe care politicienii le-au primit. Cele mai mult inimioare au mers la Maia Sandu, cele mai multe „ha-ha” la Usatîi, cele mai multe furii la Dodon, iar „lacrimile” au curs pentru Chirtoacă.

Conform studiului, 71 % din totalul de interacțiuni generate pe paginile de Facebook monitorizate în timpul campaniei au fost acumulate de doi candidați – Maia Sandu și Renato Usatîi.

Conform numărului de like-uri la postările de pe Facebook, în top se află Renato Usatîi, urmat de Maia Sandu.

„Raportul Final de Monitorizare a Alegerilor Prezidențiale în Social Media” a fost realizată în comun de două organizații, Mediapoint (Republica Moldova) și MEMO 98 (Republica Slovacă) și a avut scopul de a stabili care este impactul și rolul rețelelor sociale în procesul electoral și campania electorală. Acesta poate fi consultat integral AICI!

Preluat de la: diez.md