facebook-logo.jpg
Guvernul din Insulele Solomon a decis să interzică temporar Facebook din cauza utilizării abuzive și în lipsa unei reglementări în ceea ce privește site-ul rețelei sociale, a relatat marți presa locală, citată de DPA, preluat de Agerpres.

Ministrul comunicațiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, spunând că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei.

El a precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislației care să „guverneze utilizarea internetului”.

„Limbaj abuziv împotriva miniștrilor, a prim-ministrului, atac la reputație, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online (STO).

„Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conținutul dăunător”, a adăugat el.

Agovaka a asigurat că organizațiile media vor putea în continuare să funcționeze ca de obicei, cu excepția pierderii accesului la platforma de social media.

Majoritatea mass-media în acest stat insular din Pacific folosește Facebook și prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite live discursuri la nivel național, potrivit STO.

Agovaka a spus că guvernul are încă nevoie „să afle cum poate să facă acest lucru” și nu a specificat cât timp va fi valabilă interdicția.

„Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a considerat Agovaka.

În prezent, China, Iranul și Coreea de Nord au impus de asemenea interdicție asupra Facebook.

Preluat de la: diez.md