DSC_0896-scaled.jpg
Încă o secție de votare din diasporă a rămas fără buletine. Este vorba despre secția din Berlin, Germania.

„Comisia Electorală Centrală informează că la secția de votare nr. 1/348 Berlin, Republica Federală Germania (sediul misiunii) au fost epuizate buletinele de vot”, se arată într-un comunicat al CEC-ului.

Amintim că până la această oră, alte patru secții de votare din străinătate și-au încheiat activitatea: nr. 1/349 Frankfurt, Republica Federală Germania, nr. 1/393 și nr. 1/394 or. Londra (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) și nr. 1/344 or. Montreuil, Republica Franceză.

Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md