vaccin.jpg
Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni. Vaccinul, Sputnik V, a fost criticat de mai mulți specialiști din domeniu, iar OMS nu a acreditat acest vaccin.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg, transmite agerpres.ro.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

Amintim că Igor Dodon a spus că vaccinul rusesc va ajunge în Moldova până la sfârșitul anului și va costa până la 100 de lei.

Preluat de la: diez.md