23456-1.jpg
Vineri, 19 februarie, pentru 200 de sportivi din întreaga Moldovă va lua startul cea mai dură competiție de alergare din Moldova — ștafeta de ultramaraton Rubicon.

În doar trei zile, participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor traversa 12 raioane vestice: Cahul, Vulcănești, Cantemir, Leova, Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Râșcani, Edineț, Briceni.

facebook.com/rubicon.run

Cursa de ștafetă va dura 54 de ore și 42 de minute. Traseul este împărțit în 42 de etape, iar fiecare etapă urmează a fi parcursă de un grup mic de alergători, în conformitate cu toate măsurile de siguranță epidemiologică. Harta detaliată a traseului o puteți găsi AICI.

Pentru fiecare dintre etapele parcurse, participanții obțin insigne sub forma stemei raionului în care s-a desfășurat etapa. Alergătorii care parcurg mai multe etape devin câștigători și sunt premiați.

Rubicon este o competiție de alergare cu un format unic pentru Moldova. Deoarece reprezintă trei zile de alergare la limita posibilităților, competiția este o adevărată provocare pentru toți cei care se numesc alergători de ultramaraton.

Preluat de la: diez.md