Drupal-TheWell_coronavirus-social-distancing_GettyImages-1214307609.jpg
Europa a devenit noul focar de coronavirus al lumii, raportând mai multe cazuri decât Statele Unite, Brazilia și India, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății. Guverne de pe continent au decis închiderea barurilor și restaurantelor sau limitarea programului acestora, în speranța că această măsură le va ajuta să evite o nouă carantină severă.

În Berlin – un oraș renumit pentru viața de noapte – barurile rămân deschise, dar se închid la ora 23:00, împreună cu restaurantele și magazinele. La petrecerile private în spații închise pot participa cel mult 10 persoane. Se așteaptă ca măsurile să rămână în vigoare până cel puțin la sfârșitul lunii octombrie, transmite digi24.ro.

Alte țări adoptă măsuri chiar mai drastice în timp ce încearcă să țină în echilibru situația economică și presiunea crescândă asupra serviciilor medicale.

Barurile și cafenelele din capitala Belgiei, Bruxelles, au primit ordin să se închidă joi pentru o lună, în încercarea de a limita creșterea ratei de infectare.

În Scoția, măsura a fost decisă pentru două săptămâni. La fel și în Paris, capitala Franței. În alte patru orașe, Lille, Lyon, Grenoble și Saint-Etienne – se închid de asemenea barele, sălile de sport și centrele sportive.

Restricții mai dure împotriva coronavirusului au intrat în vigoare și în capitala spaniolă, Madrid și în orașele din jur, vinerea trecută. Noile restricții impun ca oamenii să rămână acasă, cu excepția cazului în care merg la muncă, la cursuri, examene, pentru obligații legale sau pentru situații extreme.

Magazinele, barurile și restaurantele trebuie să își reducă capacitatea cu 50% și să închidă mai devreme. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 23:00.

Chiar și Islanda, care a fost aproape de să declare că a eliminat virusul, în vară, se confruntă acum cu o creștere a numărului de cazuri. Și aici, barurile, cluburile, centrele de fitness s-au închis pentru două săptămâni, iar adunările publice au fost limitate la 20 de persoane.

În România, în localitățile cu multe cazuri de coronavirus, inclusiv în București, au fost închise restaurantele și barurile la interior, iar terasele trebuie să se închidă la miezul nopții.

Amintim că primarul municipiului Chișinău  a anunțat că în capitală s-ar putea reveni la unele restricții mai severe în cazul creșterii numărului de cazuri.

Preluat de la: diez.md