harta-diaspora.jpg
Un tânăr moldovean a creat o hartă interactivă unde au fost adunate toate ofertele și cererile de transport și cazare pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale publicate în grupul „Adoptă un Vot”. Astfel, cetățenii moldoveni, care vor să voteze pe 15 noiembrie, dar nu au cu ce să ajungă la secția de votare sau nu au unde să stea o noapte după ce vor vota, pot căuta ofertele disponibile pe această hartă.

Pe hartă au fost incluse ofertele din așa țări ca: România, Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, SUA și Canada. Harta poate fi accesată AICI.

Unul dintre administratorii grupului îndeamnă moldovenii aflați în diasporă care pot oferi transport sau loc pentru cazare să scrie și acestea vor fi incluse pe harta interactivă.

Reamintim că, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie se desfășoară cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Preluat de la: diez.md