gdf.jpg
Drumul Vinului Moldovei a fost premiat cu distincția „Destinație Turistică Culturală Durabilă în 2020” de către Rețeaua Europeană de Turism Cultural. Drumul Vinului Moldovei este primul itinerar turistic din Republica Moldova certificat ca rută cultural-europeană de Consiliul Europei

Printre criteriile de premiere au fost apreciate complexitatea proiectului propus, capacitatea acestuia de a consolida colaborarea între multipli reprezentanți ai sectorului, precum producătorii de vinuri, agențiile de turism, asociațiile de profil; rolul de promotor al viziunilor inovatoare în promovarea experiențelor turistice și atitudinea responsabilă față de patrimoniul cultural, natural și social al țării.

Din 28 Februarie 2020, Drumul Vinului Moldovei a fost integrat în cadrul „IterVitis – Les Chemins de la Vigne” și promovează cultura vastă și patrimoniul valoros al Republicii Moldova, în domeniul turismului vinicol, ca parte a turismului cultural și rural. Ruta „Drumul Vinului Moldovei” cuprinde 7 itinerare vinicole și gastronomice unice, 30 de vizite la vinării, crame, vinoteci, zeci de evenimente cultural-turistice și numeroase experiențe culturale, istorice șigastronomice.

.
În competiție au fost depuse 43 de dosare pentru titlul „Destinație Turistică Culturală Durabilă 2020”, dintre care 15 candidați la categoria „Turism vitivinicol”, în cadrul traseului cultural-european „IterVitis – Les Chemins de la Vigne”, certificat de Consiliul Europei.

„IterVitis – Les chemins de la vigne” reprezintă ruta oenoturistică cultural-europeană care integrează peisajele și patrimoniul vitivinicol din 18 state vitivinicole, având drept scop recunoașterea, păstrarea și promovarea acestuia. Ruta „Drumul Vinului Moldovei” reprezintă prima rută din Republica Moldova care este înregistrată în cadrul „IterVitis – Les chemins de la vigne”, această inițiativă fiind promovată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și al Marii Britanii.

Preluat de la: diez.md