diaposaraa-votează.jpg
Un grup de cetățeni ai Republicii Moldova din diasporă a creat o hartă cu toate secții de votare deschise peste hotare țării. Campania inițiată are drept scop motivarea moldovenilor de a participa la cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Pe site-ul creat de cetățenii moldoveni pe lângă harta secțiilor de votare putem găsi următoarele secțiuni: „Cum poți vota?”, „3 acțiuni pe care le poți face” și „5 motive de ce să votezi”.

La fel, pe acest site puteți găsi restricțiile impuse de fiecare țară.

Amintim că, un tânăr moldovean a creat o hartă interactivă unde au fost adunate toate ofertele și cererile de transport și cazare pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Harta poate fi accesată AICI.

Reamintim că, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie se organizează cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Preluat de la: diez.md