harmasar1-960x540.jpg
Encyclopedia Metallum a realizat harta trupelor de folk metal din lume. Autorii au pus pe hartă numărul de trupe active în 2020 în fiecare dintre țările europene. Potrivit datelor enciclopediei, în Moldova avem o singură trupă de folk metal, Harmasar. 

Despre „HARMASAR”

Fiind inspirați de istoria și folclorul românesc și de faptele eroice săvârșite de strămoșii noștri începând de la Daci, a fost creat Harmasar, unica trupă de Folk Metal din Republica Moldova. „Data oficială de naștere o considerăm 7 septembrie 2013. În această perioadă am reușit să evoluăm în concerte și festivaluri din țară și de peste hotare (Festivalul Medieval-Vatra, Death Morozz, Metal Displacement Over Nistru, Festivalul Medieval de redeschidere a cetății Sorocii, W:O:A Battle of the Bands România, Rock’n’Haret) împreună cu trupe cunoscute ca Bucovina, Abnormyndeffect*(MD), Thrashless(Est), In Arkadia (Fr), Dark Fusion (Ro), VxPxOxAxAxWxAxMxC (Austria), să lansăm cu succes mai multesingle-uri.” La fel, Harmasar este trupa care am luat primul loc în cadrul unei ediții a proiectului POT Music.

 

Germania este lideră europeană în ceea ce ține de numărul de trupe de folk metal, aici sunt înregistrate 380 de trupe. În top trei țări europene după numărul de trupe de folk metal pe locul II este Rusia, aici sunt înregistrate 315 trupe, iar pe locul III este Italia cu 177 de trupe.

Vedeți mai jos câteva dintre primele lucrări ale trupei.

Preluat de la: diez.md